EN LV LT

Seesam Insurance AS

Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse Aktsiaseltsi asutamisleping sõlmiti 1991. aasta mais. 45% aktsiaist kuulus Eesti ettevõtetele ja pankadele, 35% suurimale Soome kindlustuskontsernile Pohjola Yhtiö ning 20% USA finantsettevõttele American International Group.

Eesti, Läti ja Leedu ametkonnad andsid Austria kontsernile Vienna Insurance Group lõpliku loa osta 100 protsenti kahjukindlustuse ettevõtte Seesam Insurance AS aktsiatest ettevõtte seniselt omanikult, Soome kontsernilt OP Financial Group. Tehing allkirjastati 2017. aasta 18. detsembril ja viidi lõpule 31. augustil 2018.

Seesami emafirma Vienna Insurance Group (VIG) on üks suurimaid börsil noteeritud rahvusvahelistest kindlustusgruppidest Kesk- ja Ida-Euroopas. Kindlustusgruppi kuulub ligikaudu 50 kindlustusseltsi 25 riigist ja kindlustusgrupi peakontor asub Viinis. Grupi 2017. aasta kindlustusmaksete kogumaht on üle 9,3 miljardi euro, millest peaaegu pool laekub Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonnast.
VIGi iseloomustavad pikad traditsioonid, tugevad brändid ja lojaalsed kliendid. VIGil on kindlustusäris kogemust ligi 200 aastat. Vienna Insurance Group on tööandjaks ligikaudu 25 000 inimesele ning haldab sadade tuhandete inimeste investeeringuid üle kogu Euroopa. Tegu on selge turuliidriga nii Austrias kui ka Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel.